Om oss

Hej!

Vi som har stiftat ADHD-fonden har lång erfarenhet av ADHD och närliggande diagnoser, i egenskap av föräldrar. Vi vet hur det är när hela tillvaron är upp och ner och hela familjen går på högvarv. Vi vet att vissa barn och unga vuxna kan glädjas av att ha ADHD som en superkraft, men vi vet också att så festligt är inte livet jämnt. Alla blir inte pop-stjärnor utan de allra flesta får kämpa varje dag för att klara skolan och sociala kontakter med sin funktionsnedsättning.

ADHD-fonden bildades därför utifrån kunskapen kring att hela familjen påverkas när en eller flera familjemedlemmar får en ADHD diagnos. Stressen är stor och stora delar av familjens tillvaro måste läggas om för att passa den som fått en diagnos. Det finns ett stort behov av stöd och hjälp till dessa familjer. Exempel kan vara läger för barn med ADHD och deras familjer, eller andra riktade åtgärder.

Stiftelsens ändamål är att underlätta livet för personer diagnosticerade med ADHD och närliggande diagnoser, samt deras familjer. Vi drömde själva när barnen var små om att få åka iväg en helg på läger bara för familjer som oss. Där kunde vi få träffa föräldrar i samma situation, som inte dömde och där barnen kunde skutta omkring och ha kul med andra barn. Vi hoppas nu att kunna förverkliga den drömmen.

Vi samarbetar med Kollo Full Fart som redan är igång och arrangerar läger för barn och ungdomar med ADHD och närliggande diagnoser. Läs mer om Kollo Full Fart här

OBS! Det går inte att söka bidrag direkt från ADHD-fonden. Vi delar tills vidare endast ut pengar till vår samarbetspartner Kollo Full Fart. Läs mer här hur du kan ansöka.